mandag 27. oktober 2014

Cookies

Cookies og iskaffe er aldri feil:)






Cookies er veldig enkelt å lage og smaker veldig godt! De kan fryses og tines opp fort når du får uventet besøk:)

Her kommer oppskriften jeg pleier å bruke, den er hentet fra boken til the hummingbird bakery:

Cookies med sjokoladebiter

225 g romtemperert smør
350 g brunt sukker
2 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
400 g hetemel
1/2 ts salt
2 1/2 ts natron
225 g mørk sjokolade, grovt hakket

24 cookies

Forvarm ovnen til 170 grader.

Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til det blir lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du blander godt og passer på å få med rester langs kanten med en slikkepott. Sett på lav hastighet og bland inn vaniljeekstrakt.
Tilsett mel, salt og natron, og bland godt til en glatt deig. Rør inn den hakkede sjokoladen til den er jevnt fordelt.

Form deigen i like store deler. Pass på at det er rom mellom kakene så de har plass til å utvide seg. Stek i forvarmet ovn i ca 10 minutter, eller til de er gyllenbrune langs kantene og ganske flate. La kakene hvile litt på brettene før du har dem over på rist for avkjøling. Kakene skal være myke og seige! Så pass på at du ikke har de inne for lenge i ovnen!












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar